fbpx

Bewindvoering in Utrecht

Ervaart u problemen met u financiën? Finqo staat voor u klaar met bewindvoering in Utrecht. Bijna niemand beleeft plezier aan zijn of haar persoonlijke administratie. Er kunnen daarnaast een hoop oorzaken zijn waardoor u dit niet bijhoudt. Denk aan geen inzicht meer, tijdgebrek, jong gezin, ouderdom of een ziekte; die maken het allemaal nog lastiger om uw financiën op orde te houden.

Gelukkig neemt Finqo dit werk vakkundig van u over. U heeft nergens omkijken naar, uw persoonlijke financiële administratie is altijd en overal op orde én u weet elke maand precies hoeveel geld u vrij besteedbaar overhoudt. Dit noemen we bewindvoering.

DIRECT CONTACT OPNEMEN HULP AANVRAGEN INFORMATIE AANVRAGEN

Wat is bewindvoering?

Als u niet in staat bent om zelf uw financiën te beheren, kunt u bij Finqo onder bewind komen te staan. Dat betekent dat Finqo als uw bewindvoerder beslissingen neemt over uw vermogen, goederen en indien aanwezig ook over uw schulden. Bij onder bewindstelling blijft u wel handelingsbekwaam en u mag nog steeds zelfstandig rechtshandelingen verrichten.

In feite verzorgt Finqo als bewindvoerder uw volledige financiële administratie.

Wij ontzorgen u op dit gebied en doen het budgetbeheer, zodat financiële problemen niet kunnen verergeren. Finqo stelt samen met u een budgetplan op, verricht alle betalingen voor u en indien van toepassing, beheert Finqo ook de PGB-gelden. Ook uw post komt bij Finqo binnen, zodat u zich niet meer druk hoeft te maken om rekeningen die bij u binnenkomen. Ook bij verkwisting of problematische schulden kunnen wij u verder helpen. Vraag hier gerust naar door contact op te nemen.

Wilt u ons inschakelen als uw bewindvoerder in Rotterdam? Bel dan vandaag nog naar 085 – 016 00 86. We plannen dan een persoonlijk kennismakingsgesprek en vragen de bewindvoering aan bij de rechtbank in Rotterdam. Samen lossen we uw geldproblemen op.

Vertrouwd bewind bij Finqo

Finqo legt als bewindvoerder jaarlijks verantwoording af aan de kantonrechter en Finqo voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van de rechtbank. Daarnaast is Finqo lid van de BPBI, branchevereniging voor Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders. U bent er dan ook van verzekerd dat uw geldzaken vertrouwd en vakkundig worden geregeld! Finqo biedt bewindvoering in heel Nederland aan. Wij beschikken onder meer over steunlocaties in Groningen, Zwolle, Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

 • Uw financiële administratie verzorgd en gestabiliseerd
 • Bewindvoerder met vele jaren ervaring
 • Lid van de BPBI, branchevereniging voor Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders
 • Vertrouwd en vakkundig
 • Ook voor mentorschap en budgetbeheer
bewindvoering assen

Bewindvoering in Utrecht bij de rechtbank aanvragen

Wanneer u bewindvoering in Utrecht wilt aanvragen kan telefonisch contact opgenomen worden met Finqo. In een intakegesprek wordt de financiële situatie waar de bewindvoering betrekking op zal hebben besproken, waarna een persoonlijk kennismakingsgesprek wordt ingepland. Dit gesprek vindt bij de cliënt thuis plaats (of in de zorginstelling). Tijdens het gesprek wordt de gang van zaken verder uitgelegd. Na afloop van dit gesprek gaan wij aan de slag in de benodigde formulieren in te vullen. Deze worden vervolgens bij de rechtbank ingediend. Daarop wordt een zitting ingepland waarin de bewindvoering door de kantonrechter zal worden uitgesproken.

 1. Aanmelden door middel van telefonisch contact: 085 – 016 00 86
 2. Persoonlijk gesprek
 3. Indienen verzoekschrift
 4. Zitting bij de rechtbank
 5. Uitvoeren bewindvoering

DIRECT CONTACT OPNEMEN HULP AANVRAGEN INFORMATIE AANVRAGEN

De kosten van bewindvoering

Aan bewindvoering zitten enige kosten verbonden. Deze worden ieder jaar vastgesteld door het Landelijk Overleg Vakinhoud Civiel en Kanton (LOVCK). Wanneer het inkomen niet toegereikend genoeg is om aan deze kosten te voldoen kan Finqo bij de gemeente een vergoeding aanvragen. Neem gerust contact met ons op om deze kosten verder te bespreken.

Veel gestelde vragen

Wat is bewindvoering?

Bij bewindvoering krijgt een person een bewindvoerder toegewezen, die zich over de financiële situatie van een persoon gaat bekommeren. Daarbij wordt de persoonlijke financiën weer op orde gebracht en gestabiliseerd. De bewindvoerder is in wezen een mentor die de persoon ondersteunt bij zijn of haar financiële zaken, in het geval van schulden of financiële moeilijkheden.

Meer weten? Neem dan gerust contact op via het contactformulier, of telefonisch: +31 (0)85-016 00 86.

Hoe kun je bewindvoering aanvragen?

Bewindvoering kan door de persoon met financiële problemen zelf aangevraagd worden, door een echtgenoot, partner of sommige familieleden. Dit wordt gedaan door de daarvoor bestemde formulieren in te vullen en deze samen met een verzoekschrift naar de kantonrechter te sturen. Tijdens een zitting bij de kantonrechter wordt de zaak vervolgens besproken en kan de persoon onder bewind geplaatst worden.

Meer weten? Neem dan gerust contact op via het contactformulier, of telefonisch: +31 (0)85-016 00 86.

Waar kun je bewindvoering aanvragen?

Bewindvoering aanvragen dient via de kantonrechter te gebeuren. Finqo kan u daarbij helpen. Wij zorgen voor de juiste formulieren, nemen uw situatie door en zorgen dat alles correct is ingevuld. Ook helpen we u bij het opstellen van het verzoekschrift. U kunt daarbij direct een bewindvoerder van Finqo voordragen, indien gewenst.

Meer weten? Neem dan gerust contact op via het contactformulier, of telefonisch: +31 (0)85-016 00 86.

Hoe kun je bewindvoering stopzetten?

Net zoals het aanvragen gaat ook het stopzetten van bewindvoering via de kantonrechter. U dient daarvoor een brief aan de kantonrechter te schrijven met het verzoek de bewindvoering te laten stopzetten. Hierin geeft u uw gegevens door, plus de reden waarom de bewindvoering stopgezet zou dienen te worden. Vervolgens wordt u na verloop van tijd uitgenodigd voor een zitting, waarin uw zaak behandeld wordt.

Meer weten? Neem dan gerust contact op via het contactformulier, of telefonisch: +31 (0)85-016 00 86.

Mentorschap

Beschermingsbewind

Contact

Bewindvoering in Utrecht aanvragen

Het aanvragen van bewindvoering in Utrecht gaat via de rechtbank. Als u ons inschakelt uw bewindvoerder zullen we een verzoekschrift indienen bij de kantonrechter. Vervolgens zal tijdens een zitting de aanvraag worden goedgekeurd. Daarna kunnen we pas echt starten met de bewindvoering.

Ziet u het zitten om met ons dit traject aan te gaan? Bel dan gelijk naar 085 – 016 00 86. Mocht u eerst meer informatie willen weten kunt u dit gratis en vrijblijvend bij ons aanvragen. Neem hiervoor contact met ons op: vul ons contactformulier in of stuur een e-mail naar info@finqo.nl.

DIRECT CONTACT OPNEMEN AFSPRAAK MAKEN INFORMATIE AANVRAGEN

Direct hulp aanvragen

 • MM slash DD slash JJJJ